Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Norvég lazactatár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 cl ouzó 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
ízlés szerint galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint rukkola 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk tányérra. Ehhez a legnagyobb pogácsakiszúrót, ennek híján az alul-felül levágott, jól kimosott májkrémes konzervdobozt a tányérok közepére tesszük. Lazactatárt nyomkodunk bele, majd a formát óvatosan leemeljük róla. Ha ügyesek voltunk, szép formásan ottmarad a lazactatár, amit körberakunk salátalevelekkel, és kedvünkre megdíszítjük. Citromgerezdekkel és kapribogyóval tálaljuk. A fehér kenyeret vajjal, a barnát majonézzel kenjük meg.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)