Norvég lazactatár
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 2 cl
ouzó |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1 teáskanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 40 dkg
lazac |
208 |
20 |
14 |
0.2 |
0 |
44 |
| ízlés szerint
galambbegysaláta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
rukkola |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 evőkanál
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk tányérra. Ehhez a legnagyobb pogácsakiszúrót, ennek híján az alul-felül levágott, jól kimosott májkrémes konzervdobozt a tányérok közepére tesszük. Lazactatárt nyomkodunk bele, majd a formát óvatosan leemeljük róla. Ha ügyesek voltunk, szép formásan ottmarad a lazactatár, amit körberakunk salátalevelekkel, és kedvünkre megdíszítjük. Citromgerezdekkel és kapribogyóval tálaljuk. A fehér kenyeret vajjal, a barnát majonézzel kenjük meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)