Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricalepény baconnal

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

Kukoricalepény baconnal
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconchips
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kukoricalepény baconnal
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal és a tojásokkal. Végül a két keveréket forgassuk össze és tegyük hozzá a finomra vágott bazsalikomot és a lecsepegtetett kukoricát. Középforró serpenyőbe öntsünk kevés olajat, majd kanalanként tegyük bele a masszát és kissé ellapítva, süssünk tenyérnyi lepényeket. Egyszer megfordítva, süssük aranybarnára mindkét oldalukat. A lepényekre tegyünk az ízesített tejfölből és a szalonnachipszből.
Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Igazi meleg reggeli, de uzsonnára is tökéletes.

Baconchips
A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag zsírmentes, gusztusosan ropogós és szálegyenes lesz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)