Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett gomba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Főtt, Grillsütő, Sós, Meleg, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 ág babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz percig, majd adjuk hozzá a sót és a citromlét. Dobjuk bele a gombafeleket és az újraforrástól számítva két percig főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk hűlni. Végül a gombafeleket a bazsalikom és babérlevelekkel váltakozva, húzzuk nyársra. Ehhez a recepthez, csak a friss babérlevél jó. Sütés előtt kenjük be a nyársakat kevés olajjal.
Tálalás előtt csepegtessük meg citrommal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)