Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Sült, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sültpaprika mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással
A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a mártással tálaljuk. Ha, dúsabban akarjuk asztalra adni sonka vagy szalonnakockákat kínálhatunk hozzá.
Nyáridőben a krumplit parázsban is süthetjük.

Sültpaprika mártás
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Sóval, borssal fűszerezzük és botmixerrel áttörjük. Ecettel pikánsra ízesítjük, majd tejföllel lazítjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)