Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyalángos vaslapon sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Sült, Tárcsa, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30-40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb gombócokra osztjuk, végül lisztezett lapon vékonyra nyújtjuk. A lapokat olajjal vékonyan megkenjük, vastag falú serpenyőben, a sparhelt lapján, de akár tárcsán is, egyszer megfordítva, megsütjük.
Tálalhatjuk tejföllel, fokhagymás libazsírral vagy szilvalekvárral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)