Burgonyalángos vaslapon sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Sült, Tárcsa, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb gombócokra osztjuk, végül lisztezett lapon vékonyra nyújtjuk. A lapokat olajjal vékonyan megkenjük, vastag falú serpenyőben, a sparhelt lapján, de akár tárcsán is, egyszer megfordítva, megsütjük. Tálalhatjuk tejföllel, fokhagymás libazsírral vagy szilvalekvárral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||