Grillezett császárhús
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 dl				
		száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		narancs | 41 | 0.6 | 0.2 | 8.5 | 2.2 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		édeskömény | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 db				
		csillagánizs | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 teáskanál				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 dl				
		szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 fej				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 2 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
				
						
					| 1,5 kg				
		bőrös császárhús | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. A levében hagyjuk langyosra hűlni, majd lecsepegtetve és leszárítva, a bőrös oldalával kifelé, szorosan feltekerjük és konyha zsineggel gondosan körbekötjük. A főzőléből egy decit kiveszünk és a mézzel elkeverjük. Ha előző nap készítjük el a húst, a hűtőből, legalább egy órával a sütés előtt ki kell venni. Kezdetben magasabbra emelt grillrácson, forgatva süssük ropogósra a bőrös hústekercset, a sütés vége felé többször kenjük meg a mézes páccal.
Felszeletelve tálaljuk, salátával és friss kenyérrel.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)