Grillezett császárhús
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
csillagánizs |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1,5 kg
bőrös császárhús |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. A levében hagyjuk langyosra hűlni, majd lecsepegtetve és leszárítva, a bőrös oldalával kifelé, szorosan feltekerjük és konyha zsineggel gondosan körbekötjük. A főzőléből egy decit kiveszünk és a mézzel elkeverjük. Ha előző nap készítjük el a húst, a hűtőből, legalább egy órával a sütés előtt ki kell venni. Kezdetben magasabbra emelt grillrácson, forgatva süssük ropogósra a bőrös hústekercset, a sütés vége felé többször kenjük meg a mézes páccal.
Felszeletelve tálaljuk, salátával és friss kenyérrel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)