Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsommal sült zöldbab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
30 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot, egészben és a szétszedett, de héjában hagyott fokhagymát, enyhén sós vízben, félig megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Az olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kakukkfűágat, a zöldbabot, a fokhagymát és a koktélparadicsomot. Dobva-rázva, nagy lángon összesütjük, ne keverjük, hogy a paradicsom, ne törjön össze. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a durvára tépkedett bazsalikomot és citromlével megcsepegtetve tálaljuk.
Adhatjuk köretnek vagy előételnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)