Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás brokkoli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma elkészült, sóval, borssal és a citrom kicsavart levével ízesítve, a brokkolival összeforgatjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Lehet előétel vagy grillhúsok körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)