prev
  • Karikaburgonya

    15:44
  • Rántott paszternák

    16:08
  • Rántott velő

    16:04
  • Citromos bulgur

    16:03
  • Zöldborsós csirkecurry

    16:00
  • Kucurapörkölt

    15:59
  • Csípős, mustáros tokány

    15:56
  • Toszkán zöldséges kenyérleves

    15:50
  • Tejszínes kapros csigaragu

    15:48
  • Csíki nyúltokány

    15:48
  • Karikaburgonya

    15:44
  • Rántott paszternák

    16:08
  • Rántott velő

    16:04
  • Citromos bulgur

    16:03
  • Zöldborsós csirkecurry

    16:00
  • Kucurapörkölt

    15:59
  • Csípős, mustáros tokány

    15:56
  • Toszkán zöldséges kenyérleves

    15:50
  • Tejszínes kapros csigaragu

    15:48
  • Csíki nyúltokány

    15:48
  • Karikaburgonya

    15:44
  • Rántott paszternák

    16:08
  • Rántott velő

    16:04
  • Citromos bulgur

    16:03
  • Zöldborsós csirkecurry

    16:00
  • Kucurapörkölt

    15:59
  • Csípős, mustáros tokány

    15:56
  • Toszkán zöldséges kenyérleves

    15:50
  • Tejszínes kapros csigaragu

    15:48
  • Csíki nyúltokány

    15:48
  • Karikaburgonya

    15:44
  • Rántott paszternák

    16:08
  • Rántott velő

    16:04
  • Citromos bulgur

    16:03
  • Zöldborsós csirkecurry

    16:00
  • Kucurapörkölt

    15:59
  • Csípős, mustáros tokány

    15:56
  • Toszkán zöldséges kenyérleves

    15:50
  • Tejszínes kapros csigaragu

    15:48
  • Csíki nyúltokány

    15:48
  • Karikaburgonya

    15:44
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a zöldbabot. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Száraz grill húsok mellé illő köret, de előételként is kínálhatjuk, füstölt, főtt nyelv mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)