Fokhagymás brokkoli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma elkészült, sóval, borssal és a citrom kicsavart levével ízesítve, a brokkolival összeforgatjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Lehet előétel vagy grillhúsok körete. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||