| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 6 szelet rozskenyér | 256 | 8.1 | 0.9 | 53.6 | 6.2 | 0 |
| 6 szelet trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 2 dl zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 6 szelet serrano sonka | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát kiterítjük és beborítjuk egy-egy szelet sajttal. A zöldségszálakból a közepére köteget rakunk, majd szorosan feltekerjük. A rozskenyérszeletek mindkét oldalát olajjal megkenjük és ráhelyezünk egy-egy sonkás tekercset. A tetejét megkenjük a fűszeres olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.