Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Serrano sonkába tekert zöldséges pirítós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 szelet rozskenyér 256 8.1 0.9 53.6 6.2 0
6 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
6 szelet serrano sonka 0 ? ? ? ? ?
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát kiterítjük és beborítjuk egy-egy szelet sajttal. A zöldségszálakból a közepére köteget rakunk, majd szorosan feltekerjük. A rozskenyérszeletek mindkét oldalát olajjal megkenjük és ráhelyezünk egy-egy sonkás tekercset. A tetejét megkenjük a fűszeres olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)