Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántotta tepsiben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Uzsonna, Főétel előtt, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
30 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és leöntjük a tejföllel elkevert tojással. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kockára vágva tálaljuk. Ha, dúsabban akarjuk, reszelt sajttal hintsük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)