Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos krumpliszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Göngyölt, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
20 dkg füstölt sajt (zalai) 60 2.8 2.9 5.1 0 11
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
4 csokor kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A krumplikra tekerjük a bacont, 1-1 ág kakukkfüvet helyezünk rájuk, fogvájóval megtűzzük, és kivajazott tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)