Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-sonkás panzarotti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Sörözés, borozás, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Tészták
Hozzávalók

Sajtos-sonkás panzarotti
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
15 dkg Mozzarella di bufala campana DOP 0 ? ? ? ? ?
15 dkg Prosciutto crudo di Parma 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pizza alaptészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sajtos-sonkás panzarotti
A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki, a húsát vágjuk apró kockára. Hasonló darabokra vágjuk a mozzarellát és a sonkát, majd a finomra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal keverjük össze. Közben kevés borssal ízesítsük. Sózásról nem írtam, mert a parmezán és a sonka is sós. A megkelt pizzatésztát szaggassuk tojásnyi gombócokra és lisztezett deszkán nyújtsuk tenyérnyi körökre. A tésztakörök közepére tegyünk evőkanálnyi tölteléket, majd a tészta szélét vizes ujjunkkal megkenve, hajtsuk félbe és a szélét jól nyomkodjuk össze. Középforró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Lecsepegtetve az olajat, frissen, forrón tálaljuk.





Pizza alaptészta
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)