A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cayenni borssal, a bazsalikommal és a rozmaringgal. Az olajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a barna cukorral, majd hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt ... tovább
Az oldalast feldaraboljuk, majd sóval, borssal és a köménnyel bedörzsöljük. A zsírral kikent tepsibe helyezzük és a durvára vágott hagymafélékkel körbeszórjuk. A tetejére kenjük a megmaradt zsírt, aláöntünk két deci vizet és ... tovább
A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. ... tovább
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a filéket lapjában félbe vágjuk. A húsokat sózzuk és borsozzuk. Az egyik oldalukra 2 zsályalevelet, a másik oldalukra egy szelet sonkát fektetünk és fogpiszkálóval hozzátűzzük. A ... tovább
Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük ... tovább
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül ... tovább
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket ... tovább
A fél kocka élesztőt ,a langyos tejszínben, kiskanálnyi cukorral elkevertem és felfuttattam, majd összedagasztottam fél kiló liszttel, a kikapart vanília rúddal, a cukorral, a két tojással, egy tojásfehérjével és csipetnyi sóval. ... tovább
A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és ... tovább