Gyümölccsel töltött jércemellfilé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
5 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
20 dkg
aszalt sárgabarack |
307 |
5 |
0.5 |
70.2 |
0 |
0 |
10 dkg
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
60 dkg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül sózva a töltelékkel betöltjük. Vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőben 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kibontva, vékonyra szeletelve tálra rakjuk. Vörösborban párolt, lecsepegtetett és lehűtött aszalt gyümölcsöket körítjük. Főételként tálalva, adjuk melegen, burgonyapürét kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)