Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsvéti kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 125 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Húsvét, Csőben sült, Uzsonna, Kemence, Édes, Tejtermékek, Gabonafélék, Tojás, FRSZ receptverseny, Reggeli
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 szál vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
2.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fél kocka élesztőt ,a langyos tejszínben, kiskanálnyi cukorral elkevertem és felfuttattam, majd összedagasztottam fél kiló liszttel, a kikapart vanília rúddal, a cukorral, a két tojással, egy tojásfehérjével és csipetnyi sóval. Háromnegyed órát hagytam kelni, majd három részre vágtam. Rudakká formáztam a tésztát, majd összefontam. A megmaradt tojássárgáját egy evőkanál tejjel elkevertem és a tésztát lekentem. Újabb húsz percig hagytam kelni, majd újból lekenve, sütőpapírral bélelt tepsiben, gőzös sütőben, 35 percig sütöttem. A félretett tojásokat gondosan megmosva a tészta tetejébe nyomkodjuk. Aki szereti, egy-két maréknyi mazsolát is keverhet bele.
Sonka mellé, soha jobbat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)