Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Goai sült csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 teáskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
1/2 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1/2 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 evőkanál joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. Tekerjük alufóliába és hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát. Közben készítsük el a tölteléket.
Hevítsük fel az olajat dobjuk bele a római köményt, ha pattogni kezd tegyük rá a hagymát és süssük aranybarnára, ekkor a fokhagymát és a gyömbért is adjuk hozzá és pirítsuk egy percig. Tegyük bele a darált húst és a többi fűszert. Kevergetve süssük 7-8 percig, amíg a hús megbarnul. Az apróra vágott burgonyát, paradicsomot és zöldborsót hozzáforgatva, addig hagyjuk a lángon, amíg a burgonya megpuhul. Természetesen továbbra is kevergetjük. Végül a lángot lekapcsolva a finomra aprított koriandert és lime levét is hozzádolgozzuk. Hagyjuk kicsit lehűlni, majd nyomkodjuk a lecsepegtetett csirke hasába a tölteléket és zárjuk le a nyílást. Kenjük be, kívülről, olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 75 percig. Néha a szaftjával locsoljuk meg.
Tíz perc pihentetés után daraboljuk fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)