Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült oldalas hagymás-káposztás rétessel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

Sült oldalas
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagymás-káposztás rétes
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál csillagánizs 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
40 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült oldalas
Az oldalast feldaraboljuk, majd sóval, borssal és a köménnyel bedörzsöljük. A zsírral kikent tepsibe helyezzük és a durvára vágott hagymafélékkel körbeszórjuk. A tetejére kenjük a megmaradt zsírt, aláöntünk két deci vizet és a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. 150 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve, a hőt 190 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, úgy fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.
A körítve rétessel kínáljuk.

Hagymás-káposztás rétes
A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük. Besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Felforrósítunk két evőkanál olajat és a cukrot karamellizáljuk benne. Rádobjuk a káposztát, megborsozzuk borsozzuk és aranybarnára pirítjuk. A hagymát félfőre vágjuk és két evőkanál felhevített olajon, kis lángon, 20 perc alatt megbarnítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a csillagánizst és a kakukk füvet. A hagymából kidobjuk a csillagánizst és összekeverjük a káposztával. A réteslapokat kiterítjük, megcsepegtetjük olajjal, ráterítjük a hagymás-káposztás masszát, feltekerjük, a tetejét is megkenjük olajjal, majd tepsire téve, az oldalas mellett, 190 fokon, 25–30 perc alatt pirosra sütjük.
Így minden egyszerre készül el.
Ferdén felszeletelve tálaljuk, adhatjuk önálló ételként is.
Egy pohár bor vagy sör mellé pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)