Sült oldalas hagymás-káposztás rétessel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Sült oldalas
Hagymás-káposztás rétes
Sült oldalas Az oldalast feldaraboljuk, majd sóval, borssal és a köménnyel bedörzsöljük. A zsírral kikent tepsibe helyezzük és a durvára vágott hagymafélékkel körbeszórjuk. A tetejére kenjük a megmaradt zsírt, aláöntünk két deci vizet és a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. 150 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve, a hőt 190 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, úgy fél óra alatt ropogós pirosra sütjük. A körítve rétessel kínáljuk. Hagymás-káposztás rétes A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük. Besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Felforrósítunk két evőkanál olajat és a cukrot karamellizáljuk benne. Rádobjuk a káposztát, megborsozzuk borsozzuk és aranybarnára pirítjuk. A hagymát félfőre vágjuk és két evőkanál felhevített olajon, kis lángon, 20 perc alatt megbarnítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a csillagánizst és a kakukk füvet. A hagymából kidobjuk a csillagánizst és összekeverjük a káposztával. A réteslapokat kiterítjük, megcsepegtetjük olajjal, ráterítjük a hagymás-káposztás masszát, feltekerjük, a tetejét is megkenjük olajjal, majd tepsire téve, az oldalas mellett, 190 fokon, 25–30 perc alatt pirosra sütjük. Így minden egyszerre készül el. Ferdén felszeletelve tálaljuk, adhatjuk önálló ételként is. Egy pohár bor vagy sör mellé pompás. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||