Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombával és kacsahússal töltött csigák, cukkinis lepénnyel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/4 db kacsacomb 186 19 12 0.4 0 78
igény szerint pesto 0 ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csomag óriás csigatészta 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2-3 db csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
6-7 db pöfeteg gomba 0 ? ? ? ? ?
1 pohár szegfűgomba 0 ? ? ? ? ?
1 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
igény szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megsózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a gombákat és tovább sütjük még 15 percig. Amikor elkészült, beleöntjük a tejszínt, majd a reszelt sajttal besűrítjük. Kevés petrezselyemmel megszórjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a csigákat.
A cukkinit jól megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd pihentetjük 10 percig. Levét kinyomkodjuk, belekeverünk 1 tojást és a zsemlemorzsát. Megformázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)