| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/4 db kacsacomb | 186 | 19 | 12 | 0.4 | 0 | 78 |
| igény szerint pesto | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 4 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 1 csomag óriás csigatészta | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 2-3 db csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 6-7 db pöfeteg gomba | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 pohár szegfűgomba | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 szál újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 1/2 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megsózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a gombákat és tovább sütjük még 15 percig. Amikor elkészült, beleöntjük a tejszínt, majd a reszelt sajttal besűrítjük. Kevés petrezselyemmel megszórjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a csigákat.