Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakaskirály rétestésztában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
5 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
10 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
20 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
1 db kakas ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a hús teljes puhulásáig főzzük. Ezután a húsdarabokat a pörköltléből kiszedjük. A kakashúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk, hogy minél finomabb, pépesebb anyagot kapjunk, Kevés pörköltlét hozzáadva sima, kenhető anyaggá keverjük. A réteslapokat szétterítjük, elosztjuk rajta a darált kakashúst és roládszerűen feltekerjük. Sütőlemezre téve, kevés olvasztott vajjal megkenjük és az előmelegített sütőben tolva, szép pirosra megsütjük.
A pörköltlét felforraljuk és a tejföllel, kevés hideg vízzel simára kevert liszttel behabarjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük az apróra vágott friss kaprot. A megsült kakashússal töltött rétest feldaraboljuk, tálra rendezzük és leöntjük a tejszínes, kapros, paprikás mártással.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)