Kakaskirály rétestésztában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a hús teljes puhulásáig főzzük. Ezután a húsdarabokat a pörköltléből kiszedjük. A kakashúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk, hogy minél finomabb, pépesebb anyagot kapjunk, Kevés pörköltlét hozzáadva sima, kenhető anyaggá keverjük. A réteslapokat szétterítjük, elosztjuk rajta a darált kakashúst és roládszerűen feltekerjük. Sütőlemezre téve, kevés olvasztott vajjal megkenjük és az előmelegített sütőben tolva, szép pirosra megsütjük. A pörköltlét felforraljuk és a tejföllel, kevés hideg vízzel simára kevert liszttel behabarjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük az apróra vágott friss kaprot. A megsült kakashússal töltött rétest feldaraboljuk, tálra rendezzük és leöntjük a tejszínes, kapros, paprikás mártással. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||