Kakaskirály rétestésztában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
5 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
10 dkg zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
20 dkg vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
1 db kakas ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a hús teljes puhulásáig főzzük. Ezután a húsdarabokat a pörköltléből kiszedjük. A kakashúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk, hogy minél finomabb, pépesebb anyagot kapjunk, Kevés pörköltlét hozzáadva sima, kenhető anyaggá keverjük. A réteslapokat szétterítjük, elosztjuk rajta a darált kakashúst és roládszerűen feltekerjük. Sütőlemezre téve, kevés olvasztott vajjal megkenjük és az előmelegített sütőben tolva, szép pirosra megsütjük.
A pörköltlét felforraljuk és a tejföllel, kevés hideg vízzel simára kevert liszttel behabarjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük az apróra vágott friss kaprot. A megsült kakashússal töltött rétest feldaraboljuk, tálra rendezzük és leöntjük a tejszínes, kapros, paprikás mártással.