Gombával és kacsahússal töltött csigák, cukkinis lepénnyel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ami DJF A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Tészták, Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megsózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a gombákat és tovább sütjük még 15 percig. Amikor elkészült, beleöntjük a tejszínt, majd a reszelt sajttal besűrítjük. Kevés petrezselyemmel megszórjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a csigákat. A cukkinit jól megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd pihentetjük 10 percig. Levét kinyomkodjuk, belekeverünk 1 tojást és a zsemlemorzsát. Megformázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||