Sertésszűz levelestésztában sütve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
20 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
40 dkg
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
1 csomag
mélyhűtött levelestészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban körbesütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadva a kis darabokra vágott gombát zsírjára sütjük, közben fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A gombát is hagyjuk kihűlni, majd pépesítjük. A kiterített levelestésztát, ha szükséges kinyújtjuk, de ma már sokfélét lehet kapni, használjuk a kedvünkre valót. A széleit szabadon hagyva kenjük rá a gombapépet, úgy hogy ha majd betekerjük, mindenhol beburkolja a húst. A két sertésszüzet vékonyabb végével fektessük egymás mellé, úgy hogy a hús kb. mindenhol egyforma vastag legyen és tegyük a tésztára. Óvatosan tekerjük fel, a tészta két szélét hajtsuk feltekerés előtt, a szabad szélt kenjük be felvert tojással, majd a hajtással lefelé tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A maradék tojásba keverjük bele a paprikát és kenjük át a tésztát. Hagyjuk szikkadni a hűtőben, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Szeletelés előtt, pihentessük 10 percet és vastag szeletekre vágva tálaljuk. Fokhagymás vajon párolt spenóttal és sült burgonyával adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)