Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésborda erdőkerülő módjára

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg borjúvelő 113 9 8.6 0 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hártyáitól megtisztított karajt felszeleteljük és kiverjük. Sózva, borsozva a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd melegen tartva félretesszük. A sütőzsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverve a csíkokra vágott májat és gombát átsütjük. A zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Végül belekeverjük a velőt és összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráhalmozzuk a hússzeletekre és befedjük egy-egy szelet sajttal. Grill alatt, addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Párolt rizzsel, sült burgonyával és sok salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)