Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Báránycomb rókagomba raguval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
30 dkg rókagomba 12 2 0.5 0 5 0
60 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha felforrósodott belekeverjük a felkarikázott pórét, a felkockázott paprikát és a feldarabolt gombát, kicsit pároljuk, majd nagy lángon zsírjára sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ne legyen erőteljes a fűszerezés, hogy a bárány és a gomba ízét ne nyomjuk el. Végül a hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a gombaragut a tetejükre halmozzuk.
Párolt zöldséggel és burgonya fánkkal körítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)