Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell óbester módján

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olaj felében megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és gombát. Ha a gomba zsírjára sült és az egész egy kis színt kapott, megszórjuk egy evőkanál liszttel és összepirítjuk. Felöntjük a borral és megfűszerezve összeforraljuk. Ha sűrű a szaftja vegyük le a tűzről. A csirkemelleket kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatva, a maradék olajon aranybarnára sütjük. A mártással leöntve tálaljuk.
Burgonya kokettet vagy hercegnőburgonyát adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)