| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 20 dkg erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 |
| 8 szelet
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve a felhevített olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra metélt kaprot és fokhagymát, majd sózva, borsozva a borral felöntjük. Ismét elforraljuk a levét. Visszatesszük a hússzeleteket és a tejszínnel felöntve, enyhe sűrűsödésig forraljuk.