Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őzsült céklás-uborkás mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Savanyú, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 dl barnamártás 0 ? ? ? ? ?
10 dkg céklakonzerv 63 1.3 0.1 13.9 0 0
2 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
50 dkg őzcomb 102 20.8 1.9 0.4 0 0
10 dkg csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük.
A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a felforrósított vaj-olaj keverékben oldalanként 4 perc alatt, sütés közben sózva, borsozva megsütjük. Fóliával letakarva, melegen tartjuk. A beforralt mártásba keverjük a tejszínt és belecsipkedjük a vaj-liszt keveréket, kislángon forralva besűrítjük, majd belekeverjük az uborka és cékla csíkokat. A hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a mártással félig leöntve tálaljuk.
Krokettet vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)