A koktélrákot, felengedve, lecsöpögtetjük. A bort és a halalaplevet felmelegítjük. Az olajban, pár perc alatt, üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Beleszórjuk a rizst és a kis darabokra szelt fokhagymát és ha a rizs is ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a félkarikára vágott póréhagymát, majd félretesszük. A halalaplét, a borral felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük és felforraljuk. Beleszórjuk a kagylót és néhány percig főzzük. A tejszínt ... tovább
Egy széles serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk át rajta, az apróra vágott, újhagyma fehér részét. Hirtelen süssük át rajta, az előzőleg felengedett és lecsöpögtetett rákot, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá az ... tovább
Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá ... tovább
A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd ... tovább
A kagylót szétnyitjuk és az osztrigát kivesszük a héjból. A fehérbort felforraljuk, sózzuk és beleolvasztunk 5 dkg vajat, megfőzzük, a lében a kagylókat, majd a kagylókat kivéve és lecsöpögtetve, a levet felére beforraljuk.
A ... tovább
A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább
A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább