Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paella sonkával, kolbásszal és kagylóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hidegvérűek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg fűszeres kolbász 472 19.8 18.2 0.2 0 75
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kávéskanál sáfrány 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
20 dkg kagylóhús 78 14.4 2.2 3 0 50
10 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a bőr nélküli, felkarikázott kolbászt. Süssük át,majd szórjuk rá a vékony csíkokra vágott paprikákat és a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Kis lángon pároljuk 10 percig, keverjük bele a rizst és a fűszereket, a lángot növelve pirítsuk 5 percig. Ekkor öntsük fel a húsalaplével és takarékon hagyjuk negyed órát. Végül keverjük bele az apróra vágott sonkát és a kagylót. Lefedve, addig hagyjuk a tűzön, amíg a rizs felszívja az összes folyadékot. A finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromgerezdekkel körülrakva tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)