Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gabonafélék, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1.5 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
20 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
30 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3-4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2-3 teáskanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a fűszereket, a paradicsomkonzervet, a zöldséglevet, ami nálam most zöldségek párolóvize volt, de lehet sima víz is, akkor több ízesítő kell bele. Lefedve alacsony lángon főztem, közben egy serpenyőben aranysárgára pirítottam az apró kockára vágott csirkemellet, sóztam, borsoztam, belenyomtam a fokhagymát, majd a végén hozzáadtam a karikára vágott kolbászt és a garnélát is, ezekkel pár percig még tovább pirítottam. Amikor a rizs már majdnem puha volt, akkor hozzákevertem a húsos keveréket és a lecsöpögtetett babkonzervet is és lefedve hagytam állni 10-15 percet. Lehet még ízlés szerint sózni, vagy több fűszert tenni bele, és ha szükséges, még a rizshez több folyadékot adni. A tálalás előtt még hozzákevertem az apróra vágott petrezselymet, ami most fagyasztott volt. Ajánlom mindenkinek, akár a garnéla nélkül is, mert nagyon finom, illatos és színes étel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)