Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Thai marhacurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
2 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 szem kardamom 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra, majd forgassuk össze a liszttel. 4 evőkanál felhevített olajban, részletekben, süssük a húst barnára, ha elkészültünk, tegyük vastag falú vaslábasba a sült csíkokat, elkeverve egy felvagdalt hagymával, a kardamommal, egy gerezd fokhagymával és a babérlevéllel. Öntsük fel, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és másfél órát süssük. A megmaradt olajban, fonnyasszunk meg, egy fej, finomra vágott hagymát hagymát, adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a többi zúzott fokhagymát és a finomra vagdosott zöld chilit. Kevergetve süssük öt percig. Szórjuk bele a curryt, a chili- és mustárport, valamint a garam masalát. Forgassuk át, majd öntsük hozzá a marhahúst, a levével együtt. Pároljuk 5 percig, majd keverjük bele, a felvágott, koriander kétharmadát. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá kevés vizet. Ha összeforrt elkészültünk.
Tálaljuk, a megmaradt korianderrel megszórva és jázmin rizzsel körítve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)