Thai marhacurry
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 csokor
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
garam masala |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
zöld chili |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
1 teáskanál
mustár por |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
chilipor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 szem
kardamom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
80 dkg
marhacomb |
231 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra, majd forgassuk össze a liszttel. 4 evőkanál felhevített olajban, részletekben, süssük a húst barnára, ha elkészültünk, tegyük vastag falú vaslábasba a sült csíkokat, elkeverve egy felvagdalt hagymával, a kardamommal, egy gerezd fokhagymával és a babérlevéllel. Öntsük fel, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és másfél órát süssük. A megmaradt olajban, fonnyasszunk meg, egy fej, finomra vágott hagymát hagymát, adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a többi zúzott fokhagymát és a finomra vagdosott zöld chilit. Kevergetve süssük öt percig. Szórjuk bele a curryt, a chili- és mustárport, valamint a garam masalát. Forgassuk át, majd öntsük hozzá a marhahúst, a levével együtt. Pároljuk 5 percig, majd keverjük bele, a felvágott, koriander kétharmadát. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá kevés vizet. Ha összeforrt elkészültünk.
Tálaljuk, a megmaradt korianderrel megszórva és jázmin rizzsel körítve.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)