Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Trollanyu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gabonafélék, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a fűszereket, a paradicsomkonzervet, a zöldséglevet, ami nálam most zöldségek párolóvize volt, de lehet sima víz is, akkor több ízesítő kell bele. Lefedve alacsony lángon főztem, közben egy serpenyőben aranysárgára pirítottam az apró kockára vágott csirkemellet, sóztam, borsoztam, belenyomtam a fokhagymát, majd a végén hozzáadtam a karikára vágott kolbászt és a garnélát is, ezekkel pár percig még tovább pirítottam. Amikor a rizs már majdnem puha volt, akkor hozzákevertem a húsos keveréket és a lecsöpögtetett babkonzervet is és lefedve hagytam állni 10-15 percet. Lehet még ízlés szerint sózni, vagy több fűszert tenni bele, és ha szükséges, még a rizshez több folyadékot adni. A tálalás előtt még hozzákevertem az apróra vágott petrezselymet, ami most fagyasztott volt. Ajánlom mindenkinek, akár a garnéla nélkül is, mert nagyon finom, illatos és színes étel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||