Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hamis szabolcsi töltött káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A recept attól hamis, hogy igazából nincs benne töltött káposzta, az ízvilág azonban változatlan marad.
A rozst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A darált húst, a rizst és a hagymaféléket, sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. A laskára vágott káposzta harmadát fazékba terítjük, rárakjuk a diónyi gombócokká formált húsmassza felét, majd ismét káposzta, gombóc és káposzta következik. Ráöntjük a paradicsomlét és annyi vizet, hogy ellepje. Kis lángon fedő alatt másfél órát főzzük. Félidőben kóstoljuk meg és, ha szükséges sózzuk utána.
Tejföllel és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)