Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Korianderes kagylóleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tojás, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
40 dkg kagylóhús 78 14.4 2.2 3 0 50
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
6 dl halalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a félkarikára vágott póréhagymát, majd félretesszük. A halalaplét, a borral felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük és felforraljuk. Beleszórjuk a kagylót és néhány percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával és némi főzőlével, majd visszaöntjük a levesbe. A lángot lekapcsolva, hozzáadva a párolt pórét, hagyjuk összemelegedni.
Tálalkás előtt belekeverjük a finomra metélt koriandert. Pirított zsemlekockával vagy sajtos pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)