Zelleres kagylókrémleves
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 késhegynyi
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1/2 fej
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
zellerszár |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1/2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kg
fekete kagyló |
85 |
12 |
2.7 |
3 |
0 |
108 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított, finomra aprított zöldségeket a felhevített olajon pirítsuk át, majd sózva, borsozva, a citromhéjjal ízesítve, fedő alatt, pároljuk meg. Öntsük rá a bort és a levét forraljuk el. Öntsünk rá liternyi vizet, ha felforrt, 10 percig főzzük, dobjuk bele a gondosan megtisztított kagylókat. 5 perc múlva szedjük ki a kagylót, amelyik nem nyílt ki, dobjuk el. Személyenként négy kagylóhúst tegyünk félre. A levest törjük át botmixerrel és szűrjük át, majd a kagylóhúst beletéve ismét turmixoljuk le. Forrón szedjük tányérokba, a félretett kagylókat betétként tálaljuk.
Friss kenyeret kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)