Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres kagylókrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 fej édeskömény 0 0 0 0 0 0
2 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1/2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, finomra aprított zöldségeket a felhevített olajon pirítsuk át, majd sózva, borsozva, a citromhéjjal ízesítve, fedő alatt, pároljuk meg. Öntsük rá a bort és a levét forraljuk el. Öntsünk rá liternyi vizet, ha felforrt, 10 percig főzzük, dobjuk bele a gondosan megtisztított kagylókat. 5 perc múlva szedjük ki a kagylót, amelyik nem nyílt ki, dobjuk el. Személyenként négy kagylóhúst tegyünk félre. A levest törjük át botmixerrel és szűrjük át, majd a kagylóhúst beletéve ismét turmixoljuk le. Forrón szedjük tányérokba, a félretett kagylókat betétként tálaljuk.
Friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)