Zelleres kagylókrémleves
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 késhegynyi				
		citromhéj					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		fehérbors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 dl				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1/2 fej				
		édeskömény					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		zellerszár					 | 
					17 | 
					0.8 | 
					0.11 | 
					3.8 | 
					0.65 | 
					0 | 
				
				
						
					2 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					1/2 fej				
		vöröshagyma  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.1 | 
					8.3 | 
					3.1 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kg				
		fekete kagyló					 | 
					85 | 
					12 | 
					2.7 | 
					3 | 
					0 | 
					108 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A megtisztított, finomra aprított zöldségeket a felhevített olajon pirítsuk át, majd sózva, borsozva, a citromhéjjal ízesítve, fedő alatt, pároljuk meg. Öntsük rá a bort és a levét forraljuk el. Öntsünk rá liternyi vizet, ha felforrt, 10 percig főzzük, dobjuk bele a gondosan megtisztított kagylókat. 5 perc múlva szedjük ki a kagylót, amelyik nem nyílt ki, dobjuk el. Személyenként négy kagylóhúst tegyünk félre. A levest törjük át botmixerrel és szűrjük át, majd a kagylóhúst beletéve ismét  turmixoljuk le. Forrón szedjük tányérokba, a félretett kagylókat betétként tálaljuk.
Friss kenyeret kínáljunk hozzá.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)