prev
  • Karfiol leves gazdagon...

    13:24
  • Erdei szalonka borban párolva

    13:49
  • Rozmaringos, hagymás tarja

    13:47
  • Tócsni medvehagymás tejföllel

    13:42
  • Vanília sodó

    13:41
  • Lúdláb, ahogy a nagymamám...

    13:41
  • Daragombóc

    13:36
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    13:32
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    13:28
  • Egyszerű töltött káposzta

    13:25
  • Karfiol leves gazdagon...

    13:24
  • Erdei szalonka borban párolva

    13:49
  • Rozmaringos, hagymás tarja

    13:47
  • Tócsni medvehagymás tejföllel

    13:42
  • Vanília sodó

    13:41
  • Lúdláb, ahogy a nagymamám...

    13:41
  • Daragombóc

    13:36
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    13:32
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    13:28
  • Egyszerű töltött káposzta

    13:25
  • Karfiol leves gazdagon...

    13:24
  • Erdei szalonka borban párolva

    13:49
  • Rozmaringos, hagymás tarja

    13:47
  • Tócsni medvehagymás tejföllel

    13:42
  • Vanília sodó

    13:41
  • Lúdláb, ahogy a nagymamám...

    13:41
  • Daragombóc

    13:36
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    13:32
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    13:28
  • Egyszerű töltött káposzta

    13:25
  • Karfiol leves gazdagon...

    13:24
  • Erdei szalonka borban párolva

    13:49
  • Rozmaringos, hagymás tarja

    13:47
  • Tócsni medvehagymás tejföllel

    13:42
  • Vanília sodó

    13:41
  • Lúdláb, ahogy a nagymamám...

    13:41
  • Daragombóc

    13:36
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    13:32
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    13:28
  • Egyszerű töltött káposzta

    13:25
  • Karfiol leves gazdagon...

    13:24
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szalonnás sütőtökleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
20 dkg angolszalonna 488 16.8 46.5 0 0 80
3 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
60 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont a felhevített olajban szárazra sütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban a kis kockára vágott répát, tököt és angolszalonnát átpirítjuk, ha megpirult felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük. közben sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt a bacont összetörjük, a tejszínt és a tejfölt elkeverjük és a petrezselymet finomra vágjuk.
A kész levest, a tányérokban, a bacon darabokkal, kanálnyi tejfölös keverékkel és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)