Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szász korhelyleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
20 dkg egres 0 0.6 0.2 8 3 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db tyúk ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tyúkból és a zöldségekből a szokásos módon levest főzünk. amikor a tyúk megpuhult kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk. A hagymát kidobjuk, a zöldségeket kis kockára vágjuk. Kevés levesben a szőlőt és a mazsolát megfőzzük. Az egrest citromhéjjal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesített levesben szintén megfőzzük és botmixerrel áttörjük. A lebőrözött, kicsontozott tyúkhúst kockára vágjuk. A zöldség és húskockákat, a szőlő, mazsola keveréket visszatesszük a levesbe. A felhevített vajon, megpezsgetjük a lisztet és némi lével felöntve átforraljuk, hozzáöntjük az áttört egrest, majd a levesbe szűrjük és átforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint kevés citromlével ízesítve, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)