Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csülkös bableves káposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Csípős, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg mellső csülök 326 16 29 0.3 0 0
40 dkg fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt puhára főzzük, majd a levét félretéve, a csülköt felkockázzuk. A babot előírás szerint beáztatjuk. Egy evőkanál zsíron a felaprított zöldségeket megpirítjuk, és a babot hozzáadjuk. Két órát főzzük, elkeverjük a kissé felvagdalt káposztával és ismét fél órát főzzük. Felöntjük a hús főzőlevével, rádobjuk a húst és annyi vízzel felöntjük, amennyi a húst és a zöldségeket bőven ellepi. A zsíron megpirítjuk a lisztet, a tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, a liszttel átkeverjük, majd pár evőkanál levessel hígítjuk, és forrásig melegítjük. Folyamatos keverés közben a leveshez adjuk és az egészet újraforraljuk.
Tejföllel tálaljuk. Friss kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)