Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-káposztás leves a vadász kedvére

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Húsételek, Levesek, Főétel, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított zsíron átsütjük az apróra kockázott szalonnát, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Fehéredésig sütjük rajta a feldarabolt csirkét, majd rászórjuk a felkarikázott répaféléket és ezekkel is pirítjuk egy kicsit. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, de óvatosan, mert ez inkább egytálétel, semmint leves. Ha felforrt, beletesszük a laskára vágott káposztát és félpuhára főzzük. Tíz perc múlva a kockára vágott burgonyát, majd újabb tíz perc múlva, a szükség szerint, kisebb darabokra vágott gombát adjuk hozzá. Amikor a gomba is megpuhult, belekeverjük a finomra vágott kaprot és a tejfölt.
Tartalmasabb lesz a leves, ha csipetkét vagy nokedlit is teszünk bele.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)