Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi krémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főtt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
20 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
30 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat, az olajjal felhevítjük, beledobjuk a karikára vágott hagymát, a kockára vágott répát és újburgonyát. Átpároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Beleszórjuk a zöldborsót és puhára főzzük. Ha megpuhult, a levest behabarjuk a keményítővel simára kevert tejszínnel, ízesítjük sóval, fehérborssal és némi tárkonyecettel. Összeforraljuk, majd a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Ha tartalmasabban szeretnénk tálalni vajgaluskát is szaggathatunk bele, de hidegen is asztalra adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)