| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1/2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 8 dl zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 30 dkg zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 10 db mentalevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, majd felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Közben sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, a mentát és rövid összeforralás után botmixerrel összetörjük.