Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejfölös kaporleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Hétköznapi vacsora, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Meleg nyári napokra, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
50 dkg marhacsont, ritka ? ? ? ? ? ?
20 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel elkeverjük, majd a forrásban lévő leveshez öntjük és simára keverjük. Ne forraljuk újra. Ízlés szerint cukorral és citromlével ízesítsük. A levest szárazra sült baconnal és kaporszálakkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)