Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tarjás-kukoricás bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 maréknyi nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
30 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát. Belekeverjük és felöntjük liternyi vízzel. Beledobjuk a babért és a zúzott fokhagymát, majd bezöldségelve, majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott tarját és a tésztát, végül öt perc főzés után, a lecsepegtetett babot és a kukoricát. Belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt és jól összeforralva tálaljuk.
A friss puha kenyeret ne felejtsük el mellőle.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)