Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Savanyú pacalleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál tárkony 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom héját, beledobjuk a babért, a zúzott fokhagymát, majd kevés sóval, borssal ízesítve puhára főzzük. A zsírban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, liszttel és a paprikával megszórjuk és a cukrot rászórva rántást keverünk. A főzőlével felöntjük és csomómentesre keverjük. Összeforaljuk a levessel, majd a kicsavart citromlével és tárkonyecettek ízesítjük. Tárkonnyal díszítve tálaljuk. Friss barnakenyeret adjunk mellé.






Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)