Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karfiol leves gazdagon zöldségelve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 levél zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A répaféléket vékonyra karikázzuk, a zellert felkockázzuk, a hagymát finomra metéljük. A felhevített vajon a zöldségeket enyhén megpirítjuk, majd felöntjük bő másfél liter vízzel és a tejjel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek félpuhára főttek szórjuk bele a rózsáira szedett karfiolt és finomra vágott zeller és petrezselyemzöldet. Ha elkészült öntsük bele a tejszínt, forraljuk össze és citromlével ízesítsük pikánsra.
Macskajajra remek, nyáron adhatjuk hidegen is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)