Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás paradicsomleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Meleg nyári napokra, Főtt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi csigatészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a finomra vágott hagymákat átpároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 4 deci vizet. Beledobjuk a babért és a széttépkedett bazsalikomot, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítve összeforraljuk. Az utolsó öt percben beledobjuk a csigatésztát.
A babérlevelet és a bazsalikomot kidobva tálaljuk. Melegen vagy hidegen.
Tartalmasabban adhatjuk asztalra, ha forrón, reszelt parmezánnal meghintjük, de ez ízlés kérdése.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)